Online adverteren: 3 alternatieven

Proportion
Categories: Nieuws

In België spendeert een gemiddeld bedrijf nog steeds meer aan offline reclame, dan aan online reclame. Als ze wél online adverteren, gaat het meeste budget naar Google, Facebook en Instagram. Maar zijn er ook alternatieven? Ja zeker!

YouTube

We beginnen met misschien wel de meest voor de hand liggende, maar toch laten veel bedrijven YouTube links liggen. YouTube is nochtans volgens de meest recente studie van Hootsuite het meest gebruikt Social Media kanaal in België.

Heb je videocontent? Dan kan je deze inzetten als advertentie. Vooraleer een filmpje begint, krijgt de kijker een korte commercial voor de kiezen. Dat kan jouw promofilmpje zijn.

Het voordeel van adverteren op YouTube: je kan echt gericht adverteren op interessegebieden én je betaalt pas wanneer iemand de volle 30 seconden heeft uitgekeken of naar je website is doorgeklikt.

Waze

Sinds kort ook uit de Google stal, dus ook zij leven van advertentie inkomsten.

Voor wie Waze niet kent: Waze is de meest gebruikte navigatie app in België. Ideaal om files te vermijden.

Er zijn 2 manieren om te adverteren: een pin voor slechts enkele euro’s per dag, of een take-over voor een €100 per dag. Bij dat laatste komt dan jouw boodschap op het scherm als de gebruiker aan een rood licht staat.

Pinterest

Adverteren op Pinterest? Ja zeker! Heel lang kon het enkel vanuit de UK, maar sinds deze maand ook in België.

Pinterest wordt door gebruikers ingezet als inspiratietool. Nieuwe wagen, nieuw interieur, tuin heraanleggen… Pinterest is voor veel mensen de bron.

Als je een visueel sterk product hebt: we kunnen het enkel maar aanraden om hierop te adverteren.

Related Post