Een slechte review? Wat nu?

Proportion
Categories: Marketing

Klanten en klachten, het hoort samen. Alleen zijn deze klachten anno 2019 volledig openbaar. Er lijkt ook geen enkele rem op te staan.

Elk bedrijf zal zo wel al te maken hebben gehad met een negatieve review. Dat is op zich geen ramp, maar het vergt wel een juiste reactie.

Enkele tips van ons!

Reageer op elke review

Dat klinkt misschien wat “gek”, maar maak een gewoonte om op elke review te reageren. Ook op de positieve, of middelmatige. Zo lijkt het niet alsof je enkel wakker bent als er kritiek komt.

Geen discussie & wees kalm

Ook al heeft je klant ongelijk, ga de discussie uit de weg. Dooddoeners als “Jammer dat we niet aan de verwachtingen hebben kunnen voldoen” zijn uitermate geschikt. Zorg in geen geval dat het escaleert.

Probeer het uit te praten

Vraag aan de klant of het via persoonlijk bericht verder kan, of vraag hem of je hem mag opbellen. Een gesprek en een geschikte oplossing later kan zorgen dat die negatieve review plots een zeer positieve wordt.

Tot slot

Klanten die negatief reageren hechten belang aan jouw bedrijf, het is vaak een roep om aandacht. Ga er correct mee om en je hebt een ambassadeur extra. Schakel in geen geval je reviews uit omdat je geen perfecte score hebt. Bedrijven met 5 sterren, die worden door niemand vertrouwd.